FMEA Analyse

Dit levert goede FMEA u op

Krijgt u de kans een nieuw (technisch) product te ontwikkelen? Of wil een opdrachtgever een product wijzigen? Dat is hét moment voor een FMEA-analyse, de Failure Mode and Effect Analysis! Simpelweg omdat uw klant het eist. Of gewoon omdat u zelf slim en goed onderbouwd van start wilt. FMEA-analyse sluit risico’s uit. Vanuit smartFMEA analyseren we graag met u mee en helpen we u op weg.

We zien het vaak: technisch specialisten die de slag van (vage en incomplete) opdrachten naar het productconcept moeizaam maken. Of die varen op oude uitgangspunten en bij FMEA-sessies verzanden in discussies over details. De oplossing? Een duidelijk doel, praktische spelregels & criteria, duidelijke waardebepaling van fouten en goede begeleiding. Stappen verder dus dan het invullen van een FMEA-formuliertje in Excel… Wij begeleiden u graag op het totaal én op elk van deze losse punten.

Kwaliteit & robuustheid: DFMEA

Voorkom extra kosten, onzekere levertijden en ontevreden klanten voor uw complexe systemen en onderdelen. Met onze Design of Proces FMEA-analyse. Dankzij de Design FMEA-analyse (DFMEA) werkt u aan een optimaal ontwerp van uw product.

Zo werkt de FMEA-analyse

U bepaalt van alle belangrijke functies hoe groot het risico is op falen. De grootste risico’s pakt u aan met verbetermaatregelen. Dat doet u voordat u het ontwerp vrijgeeft voor productie of investeert in productiemiddelen. Daarna legt u de resultaten van de FMEA-analyse structureel vast en onderhoudet u ze. Zo bouwt u aan een kennisdatabase binnen uw bedrijf.

Proces FMEA-analyse

Met de Proces FMEA-analyse bouwt u de inzichten uit de DFMEA verder uit. U toetst hiervoor de betrouwbaarheid van uw proces. Zo weet u zeker dat u dit proces optimaal inricht om te garanderen dat uw mensen alleen goede producten maken. Ook stelt u het Control Plan op, op basis van de analyse. Dan weet u zeker dat u straks de juiste checks uitvoert om het proces goed te beheersen.

Uw voordeel met FMEA-analyse

Door het uitvoeren van een FMEA-analyse tijdens de ontwikkelfase stimuleert u innovatie. Ook realiseert u een beter productontwerp, een effectiever productieproces en een tevreden klant. Onderhoudt u deze FMEA-analyse daarna? Dan documenteert u het proces van continu verbeteren in uw bedrijf.

  • Doelgericht aan de slag

  • Gemotiveerder team

  • Betere kwaliteit

  • Lagere kosten

  • Kortere ontwikkeltijd

  • Goed afgestemde organisatie

  • Meer innovatie

Welke analyse hebt u nodig?

Met DFMEA garandeert u kwaliteit en robuustheid van uw ontwerp. Soms is dat echter niet voldoende. Ontwikkelt u complexe samengestelde systemen voor de automotive industrie? Dan krijgt u te maken met ISO 26262, de norm voor Functional Safety. Wanneer u software ontwikkelt moet de betrouwbaarheid daarvan worden aangetoond met ASPICE

Claims voorkomen met Functional Safety

Claims, teruggeroepen auto’s, reputatieschade – met de Functional Safety-analyse bent u dit vóór.

Beschrijf met Functional Safety de geïntegreerde systemen in auto’s. Daarbij schat u de veiligheid van alle mogelijke faalscenario’s via vaste criteria in. Per scenario rolt hier een niveau uit op het Automotive Safety Integrity Level. Met de juiste levels bewijst u dat uw product de automobilist beschermt tegen falen van de combinatie van mechanica, elektronica en software.

Softwarecheck met automotive SPICE

Zekerheid over de kwaliteit van de software in een auto? Als softwareleverancier toont u dit aan met de zelf-assessment volgens Automotive SPICE.

U bepaalt vervolgens per bedrijfsproces het volwassenheidsniveau hiervan. Uw handvat: de richtlijnen van de VDA (Verein Deutsche Automobilhersteller). Wij helpen u graag bij de uitvoering met de juiste templates en handleidingen..