Downloads

Functionele Analyse Downloads

Block boundary diagram

Met dit diagram geeft u de afbakening van het ontwerp aan. En de relatie van het product met zijn omgeving. Goede handvatten voor de Design for Six Sigma.

Interface matrix

Met deze matrix krijgt u naar keuze beter zicht op: (1) de interactie tussen de componenten van het product onderling óf (2) tussen het product en zijn omgeving.

Parameter diagram

Dankzij het Parameter diagram krijgt u ook de secundaire en onbedoelde functies in beeld. Zo weet u waar de aandacht naar uit moet gaan voor een beheersbaar effect en Design for Six Sigma.

QFD: slimme productanalyse

Ontbreekt bij uw productontwikkeling de structuur? Loopt de omvang van uw Design FMEA (DFMEA) uit de hand? Of kopiëren uw engineers hun werk klakkeloos bij nieuwe productontwikkeling? In onder meer deze situaties helpen we u met de Quality Function Deployment, kortweg QFD.

Met de functionele productanalyse QFD krijgt u in beeld wat uw klant aan functies precies wil. Dat vertaalt u door naar de verschillende componenten in het product: de blauwdruk voor uw engineers. Hiermee legt u een stevige basis voor het ontwerpen en valideren van het productdesign en het installeren van een betrouwbaar productieproces.

Automotive Kwaliteit Downloads

Bewijs van goed gedrag: APQP

Moet u aantonen dat het met uw productiekwaliteit, -snelheid en -kosten wel goed zit? Dan helpen we u met Advanced Automotive Quality Planning, kortweg APQP. Dit onderdeel van de IATF 16949:2016 bestaat uit een pakket aan maatregelen en acties voor uw productontwikkeling en procesontwikkeling. Zet u het pakket goed in? Dan biedt u klanten garantiess.

Goedkeuring met PPAP

Hebt u goedkeuring nodig van de Production Part Approval Proces, kortweg PPAP? Wij begeleiden u graag bij dit punt van de IATF 16949:2016. Dit betekent dat we samen een dossier opleveren met 18 vaste onderdelen rondom uw product en productieproces. Hierbinnen komen ook de faalanalyses voor product en design (FMEA’s) aan bod.

Sterkere 8D klachtanalyse

Groeit het aantal klachten rondom uw product? Worstelt uw team met oplossen daarvan? En lijkt klachtanalyse via 8D alleen maar veel tijd te kosten en frustraties op te roepen? Zet voor de IATF 16949:2016 samen met ons de analysemethode 8D dan beter in. Dankzij een betere structuur in dit stappenplan beschermen we uw klant tegen verdere fouten. Bovendien verandert u klachten in kansen. En het belangrijkste? Het werkelijke probleem lossen we hiermee snel en goed op.